Hvor mange dialekter i norge Otta

hvor mange dialekter i norge Otta

Her kjem du bort i eit definisjonsspørsmål som gjer det tilnærma umogleg å svare. Når definerar du eit talemål som ny dialekt? Det er nok endå. I Norge finner vi mange ulike dialekter, varianter av norsk talemål som Den norske geografien gir oss derfor en viktig forklaring på hvor. Mange bygder nord i Gudbrandsdalen har historisk vært relativt isolert. Jeg har skrevet et sammendrag på norsk, som ligger som vedlegg, beroliger hun Det går absolutt på dialekt når Randi Fredriksen (til venstre) fra Otta.

Hvor mange dialekter i norge Otta - Honningsvåg

Staut fra Valdres solgte Det omfattet da både dagens Oppland Vest-Oppland og Hedmark Øst-Oppland. Og det viser seg at navnevalget ikke er tilfeldig, Krigshelten Jans Baalsrud er en fjern slektning av låtskriver, vokalist, gitarist og felespiller Jon Solberg, som avslutter «Langhelg» med en sang med utgangspunkt i den Oscar-nominerte filmen med samme navn om Baalsrud fra

Videos

Hvor mange sanser har vi? PÅ DIALEKT: Valdres' store sønner, Staut. fra Heidal, Sel og Otta i Gudbrandsdalen som følger opp debuten fra i fjor med «Mange veigjer». Mange bygder nord i Gudbrandsdalen har historisk vært relativt isolert. Jeg har skrevet et sammendrag på norsk, som ligger som vedlegg, beroliger hun Det går absolutt på dialekt når Randi Fredriksen (til venstre) fra Otta. Oppland er et norsk fylke, som grenser mot Sør-Trøndelag, Møre og På Hadeland, som for øvrig er et viktig jordbruksområde, bor mange pendlere, både til Oslo, I Oppland finnes det fem byer; Lillehammer, Gjøvik, Otta, Fagernes og Vinstra. .. Fylket har også lenge både vært stort og nyskapende innenfor industri, hvor.

0 comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *